Alles weten over permanente make-up

Alles weten over permanente make-up

art beauty clinique rotterdam

Als iemand die graag experimenteert met make-up, heb ik altijd gefascineerd gekeken naar de kunst van permanente make-up (PMU). PMU is een techniek waarbij pigment in de huid wordt geïnjecteerd om een ​​blijvend make-up effect te creëren. Van natuurlijk ogende wenkbrauwen tot perfect gevormde lippen, PMU heeft de afgelopen jaren een enorme populariteit en erkenning gekregen. In dit artikel wil ik je alles vertellen wat je moet weten over PMU, inclusief de geschiedenis, voordelen, veiligheid en de meest voorkomende procedures.

Wat is PMU (Permanente Makeup)?

PMU is een vorm van cosmetische tatoeage waarbij pigment in de huid wordt geïnjecteerd om bepaalde delen van het gezicht te accentueren of te verbeteren. Het doel is om permanente make-up te creëren die er natuurlijk uitziet en lang meegaat. PMU wordt vaak gebruikt voor wenkbrauwen, eyeliner en lippen, maar kan ook worden toegepast om donkere kringen of littekens op het gezicht te camoufleren.

Wat is PMU (Permanente Makeup)?

PMU is een vorm van cosmetische tatoeage waarbij pigment in de huid wordt geïnjecteerd om bepaalde delen van het gezicht te accentueren of te verbeteren. Het doel is om permanente make-up te creëren die er natuurlijk uitziet en lang meegaat. PMU wordt vaak gebruikt voor wenkbrauwen, eyeliner en lippen, maar kan ook worden toegepast om donkere kringen of littekens op het gezicht te camoufleren.

PMU is een semi-permanente procedure, wat betekent dat het niet voor altijd blijft zitten. Afhankelijk van de persoonlijke huidconditie en de intensiteit van de kleur, kan PMU tot wel vijf jaar blijven zitten. Na verloop van tijd zal het pigment vervagen en kan het nodig zijn om de behandeling opnieuw te ondergaan om het gewenste resultaat te behouden.

De geschiedenis van PMU

Het idee van permanente make-up is niet nieuw. In feite is het al duizenden jaren oud. Egyptische farao’s gebruikten bijvoorbeeld kohl om hun ogen te accentueren, terwijl inheemse stammen in Polynesië tatoeages gebruikten om hun sociale status en identiteit te tonen.

De moderne vorm van PMU werd echter pas ontwikkeld in de jaren 1970. Het begon als een medische procedure om littekens en huidverkleuringen te camoufleren. In de jaren tachtig werd PMU populairder als cosmetische procedure en begonnen steeds meer mensen het te gebruiken om hun uiterlijk te verbeteren.

Voordelen van PMU

Een van de grootste voordelen van PMU is dat het tijd bespaart. Door PMU toe te passen, hoef je je geen zorgen meer te maken over het aanbrengen van make-up in de ochtend of overdag bijwerken. PMU blijft op zijn plaats en ziet er altijd fris en verzorgd uit.

Daarnaast kan PMU ook helpen om asymmetrie in het gezicht te corrigeren. Als je bijvoorbeeld van nature dunne wenkbrauwen hebt of ze zijn beschadigd door overmatig plukken, kan PMU helpen om ze er voller en natuurlijker uit te laten zien.

Tot slot kan PMU ook een geweldige oplossing zijn voor mensen met een allergie voor traditionele make-upproducten. Omdat PMU-hulpstoffen hypoallergeen zijn, is er minder risico op allergische reacties en huidirritatie.

Veelvoorkomende PMU-procedures

Er zijn verschillende soorten PMU-procedures, elk gericht op een ander deel van het gezicht. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende PMU-procedures:

Wenkbrauwen

PMU voor wenkbrauwen is waarschijnlijk de meest populaire toepassing. Met PMU kunnen wenkbrauwen er voller en natuurlijker uitzien. Er zijn verschillende technieken beschikbaar, waaronder microblading en poederachtige wenkbrauwen.

Eyeliner

PMU-eyeliner kan helpen om de ogen te accentueren en er voller uit te laten zien. Er zijn verschillende stijlen beschikbaar, waaronder een dunne lijn langs de wimperlijn of een dikkere lijn voor een dramatischer effect.

Lippen

PMU-lippen kunnen helpen om de lippen er voller en meer gedefinieerd uit te laten zien. Er zijn verschillende technieken beschikbaar, waaronder een volledige lipkleuring of een subtielere lijn om de lippen te definiëren.

Camouflerende PMU

Camouflerende PMU kan worden gebruikt om huidverkleuringen, littekens of andere onvolkomenheden op het gezicht te camoufleren.

Het kiezen van de juiste PMU-artiest

Het is essentieel om de juiste PMU-artiest te kiezen om ervoor te zorgen dat de procedure veilig en succesvol is. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden bij het kiezen van een PMU-artiest:

  • Controleer hun certificering en ervaring
  • Bekijk hun portfolio en lees recensies van klanten
  • Controleer of ze werken in een steriele omgeving
  • Vraag om voor-en-na foto’s van eerdere klanten

PMU nazorg tips

Na de PMU-procedure is het essentieel om de juiste nazorg te volgen om ervoor te zorgen dat het resultaat succesvol is. Hier zijn enkele tips voor PMU-nazorg:

  • Houd de behandelde gebieden schoon en droog
  • Vermijd sauna’s, zwembaden en blootstelling aan direct zonlicht
  • Gebruik geen make-up of crèmes op de behandelde gebieden totdat deze volledig zijn genezen
  • Volg de instructies van de PMU-artiest op voor de beste resultaten

PMU bij ArtBeautyClinique in Rotterdam

ArtBeautyClinique in Rotterdam biedt een breed scala aan PMU-procedures. Van microblading tot lipkleuring, onze getrainde en gecertificeerde PMU-artiesten zorgen voor een veilige en succesvolle procedure. We gebruiken alleen hoogwaardige pigmenten en werken in een steriele omgeving om de beste resultaten te garanderen.